top of page

Massage

Massage

Massage is een onderdeel van Ayurveda. Het bevordert de stroming , vitale kracht en zuurstof in het lichaam. Hierdoor kan het lichaam met al zijn cellen zich beter vernieuwen en reinigen. 

 

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten kruidenolie. De olie is afgestemd op de behoefte van lichaam en geest. De speciale kruidenolie wordt opgewarmd en in het lichaam gemasseerd. De massage wordt uitgevoerd met een combinatie van bewegingen zoals kneden, kloppen, wrijven, aanraken, schudden en knijpen.

 

De massage heeft vele voordelen. Emotioneel brengt het je meer in balans, je voelt je meer geaard en het is heel goed voor je huid. Een massage maakt het lichaam soepeler en krachtiger, waardoor je je lekkerder in je lijf voelt.

 

Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen: kinderen, ouderen en iedereen er tussenin.De massage duurt ongeveer een uur. Voor kinderen is 20 minuten tot een half uur vaak al voldoende om meer te ontspannen en het lichaamsbewustzijn te vergroten. Daarom is deze massage ook erg geschikt voor kinderen met problemen van deze tijd, zoals adhd of hoogsensitieve kinderen.

Ayurveda

Ayurveda is afkomstig uit India en het is de oudste gezondheidsleer ter wereld. Ayurveda betekent ‘wetenschap van het leven’ en heeft een holistische benadering. Het is een compleet systeem gericht op het in balans brengen van de emotionele, lichamelijke en geestelijke gezondheid. Deze veel omvattende leer is zowel gericht op genezing maar heeft ook een preventief uitgangspunt. Gezond worden maar ook gezond blijven.

 

Behalve veel theoretische kennis, biedt de ayurveda ook veel praktische onderdelen die eenvoudig en toch heel doeltreffend kunnen zijn. Ze bieden handvaten voor een gezonde en bewuste levensstijl.

 

Ayurveda richt zich onder andere op voeding, lichaamsbeweging, yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen (pranayama), lichaamsverzorging en massage.

In mijn praktijk kun je naast massage ook terecht voor informatie over voeding, lichaamsbeweging, ontspanningsoefeningen en pranayama.

bottom of page