top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJudith van Leeuwen

52 weken Elfenbankjes


Ik wil weer meer schrijven. Maar ja, zoals met veel dingen die ik me voorneem vermoed ik dat ook dit naar de achtergrond schuift. En toch voel ik, dit wil ik doen. Ik zoek en vind een houvast. Op de site van Christine de Vries kom ik het tegen. Het hele jaar door aan de hand van een thema, elke week een elfje schrijven. Elke maandagochtend staat er op haar site een nieuw thema klaar waarmee ik aan de slag ga. Ik schrijf over het thema en besluit met een elfje. Die vorm lijkt me leuk om weer aan het schrijven te gaan. Het thema van week 1 is Welkom. Ik schrijf het volgende elfje.

eerst

mezelf verwelkomen

om dan vervolgens

jou te kunnen zien

open

Ik verwelkom mij. Met alles wat er is. Dat is soms best een uitdaging. Om dat van mij, de delen die ik zo tegen kom in contact met de ander waar ik niet zo trots op ben bijvoorbeeld, om ook die te verwelkomen. Dat begint met onder ogen komen. En zien wat die delen voor mij doen, en vooral wat ze voor mij hebben gedaan. En voelen dat ik nu mijn grond heb verstevigd, groot ben geworden.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Als ik ’s ochtends wakker word voelt alles heel eenvoudig. Weinig tot niets maakt mijn begin van de dag ingewikkeld of moeilijk. Ik sta op. Ga douchen. Zet een kopje thee. Drink een kopje thee. Het is

(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl) Thema week 4: binnen. Binnen, van naar binnen keren. Mediteren, kijken naar binnen, kijken naar mij. Wat is daar allemaal in mij? Op m’n kussen waarnem

(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl) Thema week 3: winterstilte. Niks nie stil deze week. Veel storm buiten, veel drukte in mijn programma ook. Dus hoognodig de stilte erbij te organiseren

bottom of page