top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJudith van Leeuwen

Winterstilte


(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl)

Thema week 3: winterstilte.

Niks nie stil deze week. Veel storm buiten, veel drukte in mijn programma ook. Dus hoognodig de stilte erbij te organiseren. Want in mijn omgeving was dat er niet. Dus maak ik zo’n omgeving. Ondanks dat ik woensdag niet naar yoga geweest ben heb ik wel de rust opgezocht. Omdat ik hoofdpijn had, me grieperig voelde, ben ik op tijd mijn slaapkamer ingegaan. Rust, stilte. En gisteren organiseerde ik met een collega de workshop 'Levend Ganzenbord'. Ook daar staan we eerst stil bij onszelf. Ik begeleid de groep naar binnen, contact maken, gewaar worden, loslaten en dan blijft er soms een hele mooie stilte over. Kleine momentjes. Vandaag gaf ik een yogales. Ook daar ben ik met meditatie begonnen. De les ging over balans, balansoefeningen. Het maakt dat ik stiller word om deze oefeningen uit te kunnen voeren. Concentratie. Stilte is er wel, maar de ruis is er ook. Waar geef ik aandacht aan?

stilte

is er

in mijn huis

ontdaan van alle ruis

rust


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Als ik ’s ochtends wakker word voelt alles heel eenvoudig. Weinig tot niets maakt mijn begin van de dag ingewikkeld of moeilijk. Ik sta op. Ga douchen. Zet een kopje thee. Drink een kopje thee. Het is

(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl) Thema week 4: binnen. Binnen, van naar binnen keren. Mediteren, kijken naar binnen, kijken naar mij. Wat is daar allemaal in mij? Op m’n kussen waarnem

(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl) Thema week 2: verwonder. Schrijven over verwondering. Sowieso wil ik schrijven. In februari komt er een 40 dagen (vastentijd) project bij. Maar nu dus

bottom of page