Zoeken
  • Judith van Leeuwen

Binnen


(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl)

Thema week 4: binnen.

Binnen, van naar binnen keren. Mediteren, kijken naar binnen, kijken naar mij. Wat is daar allemaal in mij? Op m’n kussen waarnemen waar mijn aandacht gaat, wat mijn aandacht vraagt. Sensaties in mijn lijf, wat doe ik er mee? Zijn ze er gewoon of gaat mijn hoofd zich er mee bemoeien. Vol aandacht in mijn hoofd zijn. Daar beweegt ook van alles. Soms een drukke boel, een feestje of een bak herrie. Dan weer zacht gezoem, een soort ruisen of een heel hoog zacht piepje. En telkens observeren. Het is fijn vertoeven bij mij binnen. Ik heb volop aandacht voor mij, mijn lijf, voor wat er is. Kan en wil ik daar in delen? Wil een ander mij kennen? Ik kan dat weten door van mij naar buiten te brengen. Dan is dat van mij niet meer binnen. Het is buiten mij. En het is van mij. De ander kan daar dan weer aan ruiken, proeven, voelen. Of er iets van vinden. Dat kan ook. En ik blijf. Het wordt spannend. Er is contact en ik voel opwinding. Ik voel me van binnen leven.

ik

ken mij

binnen en buiten

en laat mij kennen

contact


0 keer bekeken