top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJudith van Leeuwen

Eenvoud


Als ik ’s ochtends wakker word voelt alles heel eenvoudig. Weinig tot niets maakt mijn begin van de dag ingewikkeld of moeilijk. Ik sta op. Ga douchen. Zet een kopje thee. Drink een kopje thee. Het is allemaal heel simpel. Zo denkt mijn jongste er ook over. Net uit bed kruipt hij op schoot. Ik zeg dat ik schrijf over eenvoud. Hij denkt, en vraagt dan: wat is meervoud? Ik zeg bijvoorbeeld één pyjama en het meervoud is dan pyjama’s. Oja. En hij zegt daarop: ik zit hier bij jou op schoot, meer niet.

Zo eenvoudig kan geluk zijn. Ik neem deze vereenvoudiging van geluk, van leven, mee mijn dag door. Want de laatste tijd trekt er zoveel aan mij. Er is zoveel, zoveel leuks, zoveel wat ik wil en zoveel waarvan ik denk dat het gedaan moet. Ik word er moe van, het put me uit. Dat gaat niet allemaal. Ik voel, ik kies, maak ruimte en kan weer verder. Nu met meer energie. Mijn leven vereenvoudigen. Dat brengt dit thema me. Maar ja, het diende zich al aan. Want wanneer ik de ene kant op schiet, die van te veel, komt de andere kant vroeg of laat ook in beeld.

meer

is minder

minder is meer

het doet me goed

eenvoud

(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl)


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl) Thema week 4: binnen. Binnen, van naar binnen keren. Mediteren, kijken naar binnen, kijken naar mij. Wat is daar allemaal in mij? Op m’n kussen waarnem

(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl) Thema week 3: winterstilte. Niks nie stil deze week. Veel storm buiten, veel drukte in mijn programma ook. Dus hoognodig de stilte erbij te organiseren

(52 weken Elfenbankjes, van de website Shodo.nl) Thema week 2: verwonder. Schrijven over verwondering. Sowieso wil ik schrijven. In februari komt er een 40 dagen (vastentijd) project bij. Maar nu dus

bottom of page