top of page

Woorden voor al het andere

 

De woorden voor al het andere zijn al heel oud. Ze zijn afkomstig van de Haudenosaunee, ook wel de Six Nations, de zes stammen genoemd: Mohawk, Oneida, Cayuga, Onondaga, Seneca en Tuscarora.

Deze woorden worden tot op de dag van vandaag nog steeds uitgesproken voor en na samenkomsten.

Deze dankwoorden hebben veel kracht. Ze worden uitgesproken om alle harten en geesten van de mensen te verbinden met de natuurlijke wereld van de aarde.

Danken voor dingen die we als vanzelfsprekend ervaren is niet meer gebruikelijk. Het is vanzelfsprekend dat er lucht is om te ademen, dat er water is om te drinken en dat de Aarde er is om op te lopen. Ik nodig je uit stil te staan bij deze vanzelfsprekendheden en hardop deze woorden uit te spreken en te danken voor wat de Aarde, het leven jou geeft.

 

Gebruik het liefst je eigen woorden, want daarmee geef jij deze woorden kracht. Ervaar wat de ‘woorden voor al het andere’ voor jou kunnen betekenen.

Wend je gedachten tot de Grote maker en stuur je begroetingen en dank voor alle gaven van deze wereld. Alles wat we nodig hebben om een goed leven te leiden is hier op Moeder Aarde. Voor alle liefde die nog steeds om ons heen is, bundelen we onze gedachten tot een en sturen we onze beste begroetingswoorden en dank naar de Grote Maker. Zij brengt ons allerlei lessen en inzichten dat als we naar haar, kijken, zien, horen, luisteren, tasten, voelen, ervaren, eigen maken, we iets van dit wonder van Leven mogen ervaren.

beeld Irene van der Wolf

irenevanderwolf.jpeg
bottom of page